Blogopmaak

Wat is een thuisaccu?

jan. 25, 2023

Wat is een thuisaccu?

Is het handig een accu thuis te hebben om energie op te vangen?

In dit artikel gaan we het hebben over thuisaccu's, een opkomende trend in de wereld van duurzame energie. Een thuisaccu is een batterij met een grote capaciteit die in staat is om alle elektronische apparaten in je huis voor langere tijd van energie te voorzien.


Hierdoor wordt je minder afhankelijk van het energienet en kun je de energie die je opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen, opslaan en gebruiken wanneer je dat wilt. We gaan je hieronder meer vertellen over de accu's voor zonnepanelen en waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om deze aan te schaffen. Mochten er na het lezen van dit artikel nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.


Telefonisch Advies?
  • Wat is een thuisaccu

    Wat is een thuisaccu

    Wat is een thuisaccu

    Wat is een thuisaccu

Opladen via zonnestroom?

Een thuisaccu is een batterij met een grote capaciteit die wordt opgeladen door zonnestroom en gebruikt om elektronische apparaten in je huis van energie te voorzien. Hierdoor wordt je minder afhankelijk van het energienet. De moderne Lithium-ion batterijen worden bijna altijd opgeladen door zonnestroom. Als de accu leeg is, wordt er stroom van het energienet gehaald. Wanneer het zomer of lente is en de zon veel schijnt, is het mogelijk om onafhankelijk te zijn van het energienet. Echter, de thuisaccu is momenteel nog duur, maar de verwachting is dat deze in de toekomst goedkoper zal worden en steeds meer huishoudens zullen kiezen voor deze technologie. De thuisaccu is interessant voor huishoudens die niet langer gebruik maken van de salderingsregeling of een combinatie van zonnepanelen en thuisaccu hebben. Deze investering kan leiden tot gratis stroom op de lange termijn.


De salderingsregeling

De salderingsregeling maakt momenteel dat het minder interessant is om een thuisaccu aan te schaffen, omdat de opgewekte energie niet hoeft opgeslagen te worden. Echter, wanneer deze regeling vervalt, wordt de thuisaccu een veel interessantere optie. De accu zal dan energie opslaan die op dat moment niet wordt gebruikt, maar die later gebruikt kan worden. Dit maakt de thuisaccu een efficiëntere oplossing voor het opwekken en opslaan van energie. Nu zijn de zonnepanelen BTW vrij, maar blijft dat zo?


Een thuisaccu kan bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Door energie op te wekken met zonnepanelen en op te slaan in een thuisaccu, kun je bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

7 voordelen van een thuisaccu

  1. Onafhankelijkheid van het energienet: Met een thuisaccu kun je de energie die je opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, opslaan en gebruiken wanneer je dat wilt. Hierdoor wordt je minder afhankelijk van het energienet.
  2. Lagere energiekosten: Door de energie die je zelf opwekt op te slaan in een thuisaccu, kun je de energie die je koopt van het energienet verminderen.
  3. Stabielere stroomvoorziening: Een thuisaccu kan de stroomvoorziening stabiliseren, omdat je de energie die je opwekt kunt opslaan en gebruiken wanneer het nodig is.
  4. Beperking van CO2-uitstoot: Door energie op te wekken met zonnepanelen en op te slaan in een thuisaccu, kun je bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot.
  5. Backup-energie: Een thuisaccu kan gebruikt worden als backup-energie in geval van stroomstoringen.
  6. Vermindering van piekbelasting: Een thuisaccu kan bijdragen aan de vermindering van de piekbelasting op het energienet.
  7. Toekomstige besparingen: De kosten voor thuisaccu's zullen waarschijnlijk dalen in de toekomst, waardoor de investering op de lange termijn kan leiden tot besparingen op de energiekosten.


  • Wat is een thuisaccu

    thuisaccu

    thuisaccu

    zonnepanelen btw vrij

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws

Als je overweegt om een thuisaccu aan te schaffen, is het belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende opties en aanbieders. Dit is een grote investering en het is belangrijk om te zorgen dat je een product kiest van een betrouwbare leverancier met een goede reputatie. Lees recensies van andere gebruikers en vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt. Kies voor een aanbieder met een goede naam en eerlijke prijzen.



Een thuisaccu is een grote investering. De gemiddelde thuisbatterij, die 6 kWh opslaat, kost tussen de 4.000 en 5.000 euro. Dit is een flinke investering en er is momenteel nog geen subsidie beschikbaar om de kosten te helpen drukken. Hoewel een thuisaccu veel voordelen heeft, zoals onafhankelijkheid van het energienet, lagere energiekosten en een stabielere stroomvoorziening, is het belangrijk om je er goed van te verzekeren dat de investering de moeite waard is. Het is belangrijk om goed te kijken naar de kosten en baten van een thuisaccu voordat je een aankoop doet.


Hou me op de hoogte

Deel deze blog

Zonnepaneel 165x100
door Rini Petersen 04 jul., 2023
Op zoek naar zonnepanelen van het formaat 165x100? Ontdek de beste opties voor duurzame energie met de afmeting 165cm x 100 cm. Bespaar op energiekosten en maak gebruik van groene stroom. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en ontdek de voordelen van zonnepanelen in dit formaat.
Wat doen zonnepanelen?
door Rini Petersen 31 mei, 2023
Wat doen zonnepanelen nu precies? Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Wanneer de zon op de panelen schijnt, wordt er gelijkstroom geproduceerd. Deze wordt omgezet in wisselstroom door de omvormer, waarna het gebruikt kan worden in huis. Eventueel overschot kan teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet.
Wat is het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren?
door Rini Petersen 01 mei, 2023
Wat is het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren? Zonnepanelen en zonnecollectoren zijn populaire producten om duurzamer om te gaan met energie. Zonnecollectoren maken het mogelijk om bij voldoende warmte buiten, water te verwarmen zonder verwarmingsapparatuur. Zonnepanelen wekken elektriciteit op.
Wat is een omvormer?
door Rini Petersen 27 mrt., 2023
Wat is een omvormer? Veelgestelde vragen over omvormers. De omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom zodat de energie bruikbaar is voor huishoudelijke apparatuur of voor het opladen van een auto. Ze bewaken ook de prestaties van de panelen, zodat de hoogst mogelijke opbrengst en veiligheid wordt gegarandeerd.
Salderingsregeling 2025
door Rini Petersen 25 jan., 2023
Salderingsregeling 2025: salderingsregeling zonnepanelen is uitgesteld. De salderingsregeling is een regeling waarbij huishoudens die zelf energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen, deze energie kunnen terugleveren aan het energienet en hiervoor een vergoeding krijgen. De regeling is gepland om afgebouwd te worden vanaf 2025, en verwacht dat salderen in 2031 helemaal vervalt.
Zonnepanelen BTW Vrij
door Rini Petersen 10 jan., 2023
Zonnepanelen BTW Vrij: BTW op zonnepanelen verdwijnt! Vanaf 1 januari geldt voor al deze diensten het 0-tarief. Dit betekent dat u niet extra hoeft te betalen voor een van deze extra activiteiten. Voor alle diensten die hier niet worden vermeld, geldt echter het normale btw-tarief van 21 procent. Kies snel voor zonnepanelen nu de BTW op zonnepanelen nog vrij zijn.
Share by: